29 januari 2015

Bocuse d`Or 2015 och yrkesstolthet


Plötsligt var den nordiska maten på allas läppar...

Den stora tävlingen för "Matglada Herrar i Hög Hatt" har igen gått av stapeln i Lyon. Tyvärr ingen kvinna med på slutrakan denna gång i den prestigefyllda tävlingen grundad av stjärnkocken Paul Bocuse. Tävlingen hålls varannat år och är som ett VM för kockar. Numera kan man via webben följa kockarna och domarna "in action" och också själva prisceremonin. Att på sätt eller annat följa med tävlingen är något som varje blivande kock och yrkesarbetande kock borde göra för hela tävlingen är samtidigt en lysande lektion i yrkesskicklighet och yrkesstolthet. Att ha som mål att bli världsbäst på sitt område är att lägga ribban högt, men kanske det är höga mål vi alla borde ha? Åtminstone försöka göra sitt bästa så man kan känna sig yrkesstolt. 

Hur det gick?

Det skandinaviska köket kan glädjas! 

1.Norge
2.USA
3.Sverige
4. Finland (bara 11 poäng efter Sverige... Finland vann också pris för bästa kötträtt och bästa assisent!)

Danmark (6) och Island (8)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar