21 april 2015

Alla är vi barn i början/ Smakskola - Saperemetoden

Alla är vi barn i början. Det är ingen avancerad gastronomi som gäller då jag drar mellanmålsklubb. Att lära sig skala en morot , knäcka och steka sig ett ägg eller komponera sig en god smörgås kan vara nog så tillräckligt om man är lite ovan i köket. Men när man gått klubben kan dessa 9-10 åringar använda sig av sina nya kunskaper och laga sig goda mellanmål efter skoldagens slut. Bärsmootie, hembakta scones och stekta ägg gjorde vi idag. Så vi hade fullt upp. Nästa gång blir det bär- och frukttema och  lekar och pyssel kring temat mat. Ivern dessa barn har då de får komma in i köket är underbar! Som något barn sa medan vi kockade:"den här klubben äger!" d.v.s den är bäst! Det tyckte visst vi alla!








Bilder från förra gången då lyxiga
 smörgåsar med mycket smak
 tillverkades.




Det norska Frukt&gröntspelet från
" 5 om dagen", är populärt och barnen 
har lagat  fina recepthäften


Smakträning
- vi funderar över grundsmaker 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar