5 maj 2015

Limedränkt ogräs och goda lammfärsburgare




Har tyckt att maskrosblad är lite i beskaste laget men några blad tillsammans med kirskål och gräslök och färskpressad lime blev väldigt gott! De maskrosblad som är lite rundare till formen är inte fullt så beska som de mer spetsiga.

Ogrässalladen (eller vildörtssalladen låter kanske lite finare) tillsammans med tomater, broccoli och marinerad rödlök fick inleda middagen. Middagen som bestod av hamburgare. Lagade lammfärsbiffar där jag även rört ner lite (förkokt) quinoa och riven morot i smeten. Fick ha med ett extra ägg för att få biffarna att hålla ihop vid stekning. Goda blev de! Lammfärsburgarna innehöll för övrigt skivad tomat, ost och en gräddfilssås med pesto. Brödet denna gång: köpta grahamssemlor som rostades i brödrosten. 


Vildörtssallad

En liter nyplockade späda kirskålsblad
några dl  nyplockade späda maskrosblad 
lite gräslök
saften av en lime
en liten nypa vildörtsalt

(Nu finns det en ny "etikett" här i bloggen. Samlar vildörtsrecept under etiketten "vilda örter".)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar