31 maj 2016

Rabarberbakelse, lite oväntade kombinationer





En kreativ hemmadag och jag skapade just något riktigt gott! Detta blev en rabarberbakelse lite utöver det vanliga. Som botten en vanlig sockerkakssmet, rabarber i tunna strimlor och gräddas sedan i ugn. Vispa maräng och när kakan nästan är klar ta ut den och ringla ett tunt skikt maräng på ytan. Dra ner värmen och låt maräntäcket bli krispigt och få färg.

 Tja, den hade säkert varit god som så men så kom tjärsirapen fram. Bara litegrann. Tryckte ut med en form (ganska små) bakelser av kakan. Sirapen och marängen nästan lite för sött... så då kom även de supersalta rönnbären från hösten fram. De fick dekorera bakelsen tillsammans med lite blommor (syren och viol). När supersalt möter supersött och sen ännu konfronteras med den sura rabarbern så blir det bara så gott! Tjärsmaken och rönnbären ger en extra twist och syrenblommorna med sin parfymerade doft gör inte saken sämre precis. Kolasås/ kinuski ett alternativ till tjärsirapen ifall den är svår att få tag i eller om den inte faller en i smaken...

 Sen tar man en rabarberbakelse med sig till syrenbersån och också en kopp nykokt kaffe och så inväntar man sin familj.


... imorgon börjar jag jobba igen och vardagen tar vid.

 Har haft en ganska annorlunda maj i år.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar