5 augusti 2011

Ensam med Cornelis...


...i ett stort tomt hus, som snart skall sjuda av liv. Kokar saft. Vinbär. Röda, gröna, svarta, vita...och krusbärssylt. Lyssnar på Dahlgren, Cajsa-Stina Åkerström och Cornelis. Flaskorna blir fler och fler. Saft till kräm, bärgröt och att bara dricka som sådan. Nästan overkligt idylliskt, lugnet före stormen. Skönt med mjuklandning när man börjar jobba igen. Ljuvliga dofter, god saft, stämmningsfull musik...gillar mitt jobb!

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Ett attraktivt yrke vi har valt eller hur, fullt av kulturella nöjen och traditionsrika sysslor som kommer andra till nytta, ett hantverk som har många känslor och ger det flesta ett stort behag. Musik och mat är en ofrånkomlig kombination sinnliga nöjen som bör njutas i en gemenskap.

Ps: Tyvärr kommer jag inte att kunna delta i den där Konferensen med ny nordisk mat i Finland nu i höst, då så mycket annat är på agendan. Men för dig och Mickaela kan de vara en intressant och lärorik upplevelse att kunna delta. Andreas torde vara där ja. Men vi ses ju i höst likaväl...!

Monica sa...

Så sant så.

Vet inte om M har möjligt men jag bara måste dit. Så sällan konferanser av det slaget hålls på hemmaplan. Allt tycks visst hända i oktober i år men det är bara så skoj att saker och ting rör på sig... i rätt riktning=).

Skicka en kommentar