4 november 2011

Ögonmat - Maaemo

Tittade in i en blogg idag: Nordic Nibblers blogginlägg om Maaemo

Mycket Nomainfluenser där i den Oslorestaurangen... men det är kanske inte så konstigt då man läser vem som jobbar där.


Det är frågan om kockar som är minst sagt innovativa. Jag ska också försöka vara lite innovativ här i hemmaköket under helgen. Har en idé som jag ska testa, kanske det blir ett litet bidrag till det "nya nordiska innovativa köket"...återkommer.
3 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Jo väldigt innovativa kockar faktiskt, men det har nog en lång väg att gå ännu för att komma upp till vad Noma presterar. Tyvärr är maaemo lite i det dyraste laget dessutom och med tanke på att Nomas matfilosofi är den att maten skall vara lätt att hitta, lätt att laga, lätt att älska och lätt att ha råd med så slår deras upplägg ett litet hål sidan på Maaemos försök att efterapa just Noma. Men som sagt flinka och väl så duktiga kockar ändå.

Monica sa...

Ja jag har ingen hum om priser, smakjämförelser...o dyl på dessa restauranger. Hör inte riktigt till min vardag;) Men applåderar de vackra uppläggen och att man försöker hitta på nya kombinationer...och så önskar jag förstås att uppfinningsrikedomen, energin och motivationen skulle sprida sig till den offeciella måltiden... inte så att vi skulle börja mata lava i patienter, elever och åldringar;) men det finns så mycket annat man kunde göra för att få större nyanser och smak i vardagsmat.

Christian Tikkanen sa...

sant sant!

Skicka en kommentar