22 april 2018

Döstädar eller vårstädar och tar små små steg mot minimalismenJag städar...

Nyordet  att "döstäda" (något du gör för att skapa ordning i livet) kanske kunde passa in i min städiver. Men snarare är det väl bara ett infall av "vanlig vårstädning", som håller i sig ett tag för att sen upphöra helt. Läser nån blogg om minimalismen. En livstil som många har hakat på, eller?

Nå i vilket fall som helst. Loppisbord för en vecka gav ett trevligt tillskott i hushållskassan och en hel massa ting blev vi av med. När veckan var över var det ändå ett litet berg prylar som kom hem tillbaks. De donerades till välgörenhet. i "välgörenhetsshopen" fyndade jag en fin tesil för 50 cent. Sen fick jag ögonen på en halvantik (tippar från 50-talet)  porslinsskål, Arabia, 16 euro. O.k lite dyr, men värd minst det dubbla om man kollar priserna i antikaffärer. Dessutom hel och inte den minsta spricka eller skråma. Fin modell. Kunde användas som salladsskål. Sen visade sig att jag ännu fick 20% rabatt efter som jag donerat grejer, så ska inte klaga. En sväng via en Second hand affär med damkläder och jag fyndade ännu en ny vårjacka som verkade vara helt ny och oanvänd. Fin färg och modell dessutom och rätt storlek! 4 euro.

Så iklädd billig men fin jacka krattar jag gården av bara farten. Funderar över konsumtion, vanor och ovanor. Om minimalismen och vad som får oss att samla på grejer. Tesilen, arabiaskålen och jackan  är ändå sånt jag kommer ha användning för till skillnad från de många många fler grejer som nu hittar nya ägare. Alltid behöver man inte köpa nytt.  
"Ska vi byta,
 ska vi byta grejer
Ska vi byta grejer med varann..."


Hans AlfredssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar