27 juni 2018

Är i Sibirien.... återkommer!


Har många böcker som väntar på att bli lästa. Ändå började jag semestern med att läsa en bok jag läst en gång förut. Minns att jag gillade den mycket då den utkom. Nyligen träffade jag författaren  och det var väl det som ledde till att jag sen plockade fram denna bok från torpets gömmor.

Sibirien - ett självporträtt med vingar
Ulla-Lena Lundberg
Utgivningsår 1993
Förlag Söderströms

Varför gillar jag denna bok då? Kanske det är hennes iaktagelser av naturen. Beskrivingarna av landskapen, fågelintresset, språket, rytmen, lugnet... precis vad man behöver inleda sin semester med för att komma ner i varv. (Hennes andra böcker är också läsvärda. Så om ni inte läst Lundberg tidigare har ni många fina lässtunder framför er!)Stolprojekt har jag också pågång. Flera. Om det finns något vi har mycket av är det just stolar. Vi har fina stolar, fula stolar, vingliga stolar, stolar med charm. Utöver dessa har vi "farfars (makens farfars) stolar", stilrena stolar, konstiga stolar och "helt vanliga stolar". Inte nog med det vi har även stoppade stolar, stolar med fjädring som borde knytas om, stolar med flagande färg, lackade, betsade, vaxade. Vi har robusta, klumpiga obekväma stolar och så ett dussin halvfärdiga sirliga skönheter. Låter det stolligt? Kanske det, men stolarna är ett faktum. De finns där och har alltid funnits. Jag gifte in mig i en stol-rik släkt så att säga. Och vill man åta sig stolprojekt har man sysselsättning för hela semestern. Eller egentligen alla semestrar, livet ut.

Detta är en matblogg men jag befinner mig nu stundvis i Sibirien med Lundberg och däremellan i "snickarboda" med en stol. Så matbloggen får gå i dvala ett tag. Men kolla i " bloggarkivet" om ni önskar mattips.

Njut av årstiden, önskar er en stolig sommar, nej solig menar jag förstås!

Återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar