19 juli 2018

Veganlunch i Lovisa och aubergine hemmaEn tur till Lovisa en dag och när hungern gjorde sig påmind bestämde vi oss för restaurangen Bella. Bella är numera en veganrestaurang. Alla som har fördomar mot veganmat borde smaka på deras lunchbuffe. Kryddigt och mångsidigt. Indiska smaker. Soppan lite för salt men allt annat både gott och mättande. Pannkaksbord till efterrätt var en god  avslutning på måltiden. Ja det går att laga helt god pannkaka utan ägg och mjölk.
(Själv skulle jag ändå inte i långa loppet totalt lämna bort ägg och mjölkprodukter... men så här nångång då och då.) 

Det är så gott med goda grönsaksrätter, bra sommarmat! Nichade resturanger tror jag också har en framtid. Människor är lite trötta på de "vanliga" upprepande menyerna på matställen, vill smaka på nya kombinationer. Grillbiffen och den stekta laxen börjar bli lite "blase" och veganmat kan vara så mycket mer än bara ris och ratatouille. Bra fiskrestauranger skulle det också kunna finnas fler av (och i framtiden kommer väl "insektbarerna"...)

Vi , allätare hela familjen, äter mest vegetariskt på torpet i sommartid. Fisk eller vegetariskt är det som gäller där. Kött blir det sommartid bara nångång ibland. Kanske då om vi åker in till stan eller går på restaurang. Sällanmat/ vintermat.

Aubergine på två sätt

Bild 1. I ugnen tillsammans med varma mackor. Som ett litet tillägg till smörgåsarna. Bara lite olja och krydda på. Här med tomat och broccoli, sen kom ännu lite parmesan över innan ugnen.

Bild 2. Stekta med panering här tillsammans med förkokt rödbeta och serverades med grönsallad och surkål.

Sen är förstås lasagne med aubergine eller en grekisk moussaka också riktigt gott. Ni hittar recept om ni googlar;)


Ha det skönt i sommarvärmen, och ät mycket grönt!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar