15 februari 2017

Alla hjärtans glutenfria bröd




Måste skriva ner gårdagens glutenfria bröd medan jag ännu har receptet i tankarna. Gjorde hjärtformade semlor till barnen på jobbet eftersom det var Alla Hjärtans dag och prövade även laga en glutenfri variant till dietbarnen.

Testade igen att ha med lite quinoamjöl. De blev fina och över förväntan goda!

Glutenfria hjärtan (6 st)

1 1/2 dl go green havre "mat" (mjölkfri "grädde")
1 dl varmt vatten
10 g färsk jäst
1 struken tsk salt
1 dl quinoamjöl
1 dl havregryn (glutenfri ren havre)
3 1/2 dl Sempers " glutenfria fin mix" mjöl

Blanda det varma vattnet med go green havre "grädden" så det blir fingerljummet. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt en struken tsk salt. Rör ner gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Degen ska vara rätt lös! Låt jäsa en stund dragfritt. Klicka ut sex st klickar på ett bakplåtspapper. Mjöla händerna med Sempers fin mix och forma klickarna till hjärtan med lätta händer. Låt jäsa ytterligare lite och grädda sedan i ugnen 12-15 minuter ca. 200 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar