Konferansen Ny nordisk mat som gick av stapeln 11-12 oktober i Hesingfors var indelad i tre sektorer: Barn,mat och hälsa, Public Foodscapes- mat till många och Nordiska havredagarna. Det var främst "Barn-mat och hälsa" som lockade mig till konferansen. Nu efteråt ångrar jag inte att jag åkte! Det var så inspirerande att höra de främsta förespråkarna i norden engagerat tala om matkvalitét för barn, matglädje och framtidstro. Positiviteten sprudlade och man fick känslan av att tillsammans klarar vi allt. De som söker sig till konferanser av det här slaget är ofta själv väldigt engagerade och insatta personer. Egentligen borde många av dessa "brandtal" som hölls framföras för mindre engagerade människor. Oinspirerad kökspersonal, oinsatta politiker, kosthållschefer, lärare som vill höra om "nya vindar, synvinklar på matfostran" m.fl... Jag hoppas många tog tillfället i akt och lyssnade på det som sändes via webben!
Andreas Viestad, initiativtagare till Geitmyra matkulturcentrum för barn i Oslo |
Stina Algotson, Allebarnsrätten och Harriet Strandvik, hushållslärare och måltidscoach. |
Johanna Westman, Allebarnsrätten, barnbok- och kokboksförfattare och Karolina Sparring, Allebarnsrätten, dagiskock, kokbokförfattare, måltidsinspiratör |
Pär Bergqvist , "100 skolkök på ett år" |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar