3 februari 2010

Mat och Goij

Äta bör man annars dör man.
Igår blev det en i det närmaste perfekt stek på Amarillo, idag en sallad här hemma (och goda ugnsgrönsaker på jobbet).
Salladen bestod av tomat, grönsallad, auraost, olivolja, krutonger o lite balsamvinäger. Inget mer men gudagott! Barnen åt även makaronilåda.

Har köpt Goijbär. Torkade. Fulla med antioxidanter. Superbär.
Jo man måste pröva nya smaker nån gång ibland.
Men oj då... vad smakade dom då? Bläää! Sträva, märkliga och inte ett dugg söta. Hade tänkt blanda dem i muslin.
Nå efter ett tips av en vän att lägga dem i teet fick dom ändå godkännt. Då svällde de nämligen , blev mjuka och faktiskt blev de en aning sötare och strävheten försvann, de ändrade smak! Dessutom är de vackra. Blötlägga och lägga i deg vid bakning kanske?
Men så ytterligare ett minus... de var från Kina! Visserligen ekologiska men ändå...vi som har finfina superbäret blåbär här i våra skogar borde kanske inte köpa kinesiska bär. Och lingon, tranbär, hallon, hjortron och havtorn har vi...
De säljs torkade tranbär i Citymarket (pirkkaprodukt) som är plockade i Kanada, förpackade i Italien och säljs här i Finland. Ganska idiotiskt. Ska nog inte köpa Kinabär/Kanadabär mer. Istället ägna några extra höstdagar i egen skog. Närmat.
Eftertankens kranka blekhet. Lätt att vara efterklok.
Dyra var de också "Goijina"! (Men visst blir de uppätna, kan behövas lite "superantioxidanter" innan resan!) Bocktörne är visst svenska namnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar