15 september 2010

Vardagsmat


Under etiketten vardagsmat kommer jag lägga in rätter vi brukar laga till vardags. De är i regel ganska enkla, förmånliga,snabblagade och brukar gå bra hem i barnfamiljen.

Köttbullar av malen fårstek (eller nöt)

400-500 g malen stek
(får i detta fall)
en gul lök
1 ägg
en skiva ljust bröd (eller ströbröd)
timjan ca. 2 tsk
vitlök 1-2 klyftor 
svartpeppar
salta efter smak 

Hacka löken fint och blanda ner den i färsen tillsammans med ägget, uppblött bröd (blöt en brödskiva i vatten, mjölk eller grädde) krydda med timjan,  vitlök, lite svartpeppar och salt. Rulla bullar och stek yta i panna . Lägg dem sedan i ugnen en stund medan pastan kokar klart. Vill man kan man riva ner t.ex en bit zuccini i smeten också. (Och råkar man ha lite kvarbliven gröt kan den också användas). Koka spagetti vid sidan om. 

Servera med riven ost, ketchup eller smula lite mögelost över till den som gillar...

Blir det köttbullar över kan man laga några "burgare" på rester nästa dag. Här hittades även några kvarblivna potatisar.  

  Ps. kom ihåg att barnen kan vara med! Att steka köttbullar eller komponera hamburgare går då som en barnlek;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar