30 oktober 2010

Pumpapaj och Pumpasoppa



Pumpa paj

Pajbotten:

2,5 dl vetemjöl
150 g smör
1/2  tsk salt
4 msk vatten

Fyllning:

1/2 l kokad avsvalnad 
pumpamassa som
 du låtit rinna av.
2-3 vispade ägg.
1 1/2 dl socker
1 nypa salt
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/4 tsk nejlika
3 1/2 dl mjölk
Blanda samman alltsammans.

Förgrädda pajbotten 8-10 minuter
Slå över pumpamassan.
Grädda i 200 grader minst 50 minuter.
När den börjat stelna ta ut den ur ugnen.

(Vi serverade den med vaniljglass)

Pumpasoppa

1 liter pumpakött 
3-4 potatisar
en gul lök 
grönsaksbuljong
lite grädde om man vill
Krydda med t.ex ingefära
och lite chili. 
Kryddgrönt. 

Fräs den finhackade
 löken i lite olja.
Späd med buljong.
Lägg i potatisen.
Låt koka halvmjuk,
tillsätt pumpan skuren 
i bitar. Koka. Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och kryddor. 
Koka upp under omrörning.

Strö lite färska örter över varje portion. 

servera med rostat bröd 

1 kommentar:

Mikaela sa...

Oj, vad det lät gott med både pajen och soppan!

Skicka en kommentar