Pumpa paj
Pajbotten:
2,5 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 tsk salt
4 msk vatten
Fyllning:
1/2 l kokad avsvalnad
pumpamassa som
du låtit rinna av.
2-3 vispade ägg.
1 1/2 dl socker
1 nypa salt
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/4 tsk nejlika
3 1/2 dl mjölk
Blanda samman alltsammans.
Förgrädda pajbotten 8-10 minuter
Slå över pumpamassan.
Grädda i 200 grader minst 50 minuter.
När den börjat stelna ta ut den ur ugnen.
(Vi serverade den med vaniljglass)
Pumpasoppa
1 liter pumpakött
3-4 potatisar
en gul lök
grönsaksbuljong
lite grädde om man vill
Krydda med t.ex ingefära
och lite chili.
Kryddgrönt.
Fräs den finhackade
löken i lite olja.
Späd med buljong.
Lägg i potatisen.
Låt koka halvmjuk,
tillsätt pumpan skuren
i bitar. Koka. Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och kryddor.
Koka upp under omrörning.
Strö lite färska örter över varje portion.
servera med rostat bröd
1 kommentar:
Oj, vad det lät gott med både pajen och soppan!
Skicka en kommentar