Blåbärspaj med mördegsbotten fick avsluta måndagsmiddagen som var korvsoppa. |
Läste Anna-Karin Strand Nilssons funderingar kring blåbär. Funderar över samma sak. Våra bär säljs till hälsomedvetna asiater eller "förädlas" för att sedan komma i retur till oss som dyra hälsokostpreparat. Blåbär vi hittar i livmedelsindustrins pajer, kanske i jougurt o dylikt kan vara många gånger vara importerade långtifrån. Ibland är det t.om odlade bär och inte alls skogsbär vilket man tror...
Läs mer:
Boktips:
Elsa Beskows bok från 1901 Putte i blåbärsskogen.
Tips!
Läs den för era barn och laga sedan blåbärspaj tillsammans. På nordiska äkta skogsbär förstås!
Elsa Beskows bok från 1901 Putte i blåbärsskogen.
Tips!
Läs den för era barn och laga sedan blåbärspaj tillsammans. På nordiska äkta skogsbär förstås!
Blåbärspaj
100 g smör
1 1/2 dl speltsikt
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl fintsocker
1 äggula
Arbeta raskt ihop ingredienserna
Låt degen stå svalt en stund
Tryck ut degen i en pajform
25-30 cm i diameter.
ca.8 dl bär
1-2 msk potatismjöl
(lite socker)
(lite socker)
ugn 175 grader. 25-30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar