23 december 2010

Lucka 23 - Spegel, spegel...

på väggen där...
copyright: MW
Idag handlar det inte om mat. Utan för omväxlings skull om skönhet. Vem vill inte vara vacker och fin när juldagsmorgon glimmar? Ännu hinner man göra något åt saken. Sen kan man tindra i kapp med glitter och stjärneglans;)! Dagens skönhetsindustri omsätter miljoner och åter miljoner på krämer och dunderkurer som skall göra oss vackra. Vi lär oss redan som barn att idealet är att vara vacker som en dag. Hur många lider inte av dålig självkänsla sedan då man märker att krämerna inte räcker, inte täcker...skravankerna. Skönhetsindustrin vill endast sälja, sälja, sälja och får oss att tro att vi inte duger "naturella".
Här kommer några enkla skönhetstips, billiga och helt kemikaliefria. Ja det var goda råd som en skola för unga kvinnor i New York i början av 1900-talet gav. Hittade dem  i en gammal tidning från sekelskiftet.

Har ni för stor näsa? - Då skola ni dofta på mindre angenäma dofter, näsan draga då ihop sig. Är den för liten? Sök upp en doftande trädgård och spärra ut dina näsborrar och andas in de ljuva dofterna. Är ögonen för små? - Titta på vackra ting, då skola de spärras upp och blifva således större. Brunetter mår gott af att lyssna på musik af Wagner emedan blonda bör hålla sig till Chopin.

Så det blir väl lite toner av Wagner här då medan den sista handen läggs på julförberedelser. Som vanligt känns det som om jag är "ute i sista minuten" men jobbar nästan bäst med lite press. Julklapparna har bantats ner rejält de senaste åren.Det känns skönt. Julen skall inte vara för komersiell...men maten ska det inte prutas på! I morgon ännu en lucka sen blir det bloggpaus för åtminstone... några dar;)

Ps. Bilden ovan, ett grafikblad jag gjorde för något år sedan. Hittar ni basilika, lingonblad och oregano i lapptäcket? Grafik är så skoj!!! måste ta upp den hobbyn nångång igen!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar