24 februari 2011

Sportlovsmat

Lammfärsbiff, pressad potatis och ...

arabisk sallad (4 pers.)

Tomater 5-6 st
Gurka 150-200 g
salladslök finskuren 1 dl 
mynta (gärna färsk)
citron
salt
peppar

Varken gurka eller tomat är grönsak för säsongen. Men någongång vintertid, mera sällan, blir det ändå lite av den varan. 
Skär tomater och gurka i små små tärningar. Blanda ner löken (vi hade rödlök istället för salladslök) och myntan. Pressa över lite citron och dra några drag med pepparkvarnen samt en gnutta salt. Rör om låt stå en stund innan servering. Barnen inte så förtjusta i myntan: -"Mamma varför smakar salladen tandkräm?" ;) så nästa gång får man väl laga en myntafri variant till dem). Själv tycker jag mynta passar så bra med just lamm!
Till detta hade vi nämligen lammfärsbiffar, pressad potatis samt en klick naturell yoghurt som sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar