15 maj 2011

Böckling och nässlor

Det goda livet är ofta det enkla livet. Och den allra godaste maten är ofta den allra enklaste maten. Mat utan så mycket "krusiduller".  Mat där råvarans smak kommer fram i sin helhet. Det här veckoslutet har vi ätit väldigt enkel mat. Billig också. Och mycket mycket smak. Kanske det är miljön omkring en som också påverkar smaken. Är man på en kär plats, har man nära till vatten, skogen, en doftande trädgård förstärks med ens alla sinnen och allt smakar bara så jättegott! 

Vad vi åt... ja t.ex böckling. Böckling på rågbröd med en kall öl när vi just kommit fram.   Böcklingen fick sällskap med lite senap utblandad i en klick cremé fraiche, lite rödlök och ärtskott.  Perfekt snabbmat vid framkomsten.
På kvällen blev det fisk igen. Några laxbitar med kokt potatatis, en sallad med lite marinerade grönsaker och så en ostbricka på det. Lite choko som avslutning. Ingen förrätt denna gång...

I dagens lunch fick det bli nässlor i pastasåsen. Såsen: Förväll nässlor, en liter nyplockade toppskott. Fräs en gul lök och 1-2 vitlöksklyftor i lite smör. Spola nässlorna i kallt vatten och hacka dem smått. Fräs ihop dem med löken. Tillsätt 400 g tomatkross låt koka ihop. Salta, peppra. Riven ost till, samt en sallad.

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Låter och ser ut som den bästa lantliga restaurangen jag surfat in på. Mat utan skrikande motsättningar och krusiduller. Jag blir hungrig redan bara av att läsa inlägget, det strålar av sinnliga och smakliga upplevelser.

M sa...

...ja det här är nordiska smaker som passar i både slott och koja. Likt Noma bör man boka bord minst ett halvår innan till denna restaurang...men kollade just bokningen att er familj gjort det;)

Skicka en kommentar