15 juli 2011

Granskottsirapens bästa vänner




Förutom mörtexperimenten som jag och sönerna pysslat med i sommar har jag också prövat granskottsirap till diverse. (Finns det något roligare än att pröva fram nya smakkombinationer? Det är så skojigt!) Granskottsirap med vaniljglass och jordgubbar är otroligt gott. Sen prövades ostar: Brie, blåbär och sirapen tillsammans var mycket gott! Men frågan är om inte den senaste varianten var det mest ultimata i smakväg! Barnens farfar dök upp med några olika getostar han köpt från en getuppfödare i sina hemtrakter. DÅ kom jag på det! Brödost gjord av finländsk getmjölk, närskogens blåbär och granskottssirap med granskotten plockade i samma skog. Ett litet hemodlat vinsyrablad som dekoration. Så lyxig smak! Så billiga ingredienser! Getost (och sockret i lagen) var ju det enda köpta. Brödost brukar man traditionellt äta med hjortronsylt i Finland men frågan var om inte detta var snäppet godare!

Säsongen att koka granskottsirap börjar vara över för denna gång, men här är ett recept om ni vill pröva ett annat år: Granskottssirap 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar