7 augusti 2011

De tacksamma



Om man inte har såå gröna fingrar och dessutom tillbringar somrarna på två ställen så är det ingen större idé att odla grönsaker som är alltför känsliga om man hoppar över tillsyn och bevattning ibland.
Favoriter bland tacksamma,de som klarar sig trots de blir lite övergivna ibland, finns potatisen, zuccinin, löken och bönorna. Sallad odlar vi på bägge ställena men i övrigt är det inte så mycket mer. Ja bärbuskar, äppelträd och örter har vi också. Och en enorm stor rabarber som bara växer och växer ju mer man skördar. Lite av "det vilda" samlas också in för att torkas och tas fram under vinterhalvåret.
Enligt örtspecialisten Henriette Kress ger nässelfrön en extra energikick om man blandar i myslin. Så jag hängde några buketter på tork. Om det sen är vi som äter dem i vinter eller våra nya husdjur, kaninerna, får vi se...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar