3 augusti 2011

Sapere - ta barnen med i köket!

Sommarpärlor: Tvååringen som för "brinn-kära-livet" skubbade potatis på torpet. En syn som etsat sig fast på näthinnan. Eller hennes fyraåriga storebror som med stort intresse följde med vad som hände i köket. Barn och kök visst hör de ihop! Andra sommarpärlor att minnas är är fisketurer, blåbässkogar, glada barn som hämtar hem sin egen mat från skog och vik. De gamla kaffekvarnarna dammades av och kom i användning en dag då vi märkte att vi glömt att köpa bryggmalet kaffe men hade en påse hela kaffebönor i skåpet. Två ivriga pojkar, kusiner, började mala kaffe och hela köket doftade som om man befann sig mitt inne i ett rosteri. Och jösses så gott det kaffet blev den dagen!
Bästa kaffet! Helt nymalet. Vilka dofter!

Mjölk och  barnets självplockade blåbär- smakar extra bra. 

2 kommentarer:

majmamma sa...

Du skulle ha sett hurdan trafik det var i ett kök i Kristiansand i Norge för några veckor sedan, när alla tre barnen ville ha pole position vid spisen, och två mammor också sku rymmas och röra om i grytorna :) Eller i trädgården just innan då de fick plocka kirskål och bär.

Igår plockade vi kirskål igen, skall laga en paj i morgon :) Mums. In the meantime håller jag på och planerar timmar under sena sommarkvällar :)

Monica sa...

Min kirskål har gått i blom så använder den inte nu men jag såg ett litet ställe där det kommer nya små skott. Nässlor brukar det också komma upp nya fina skott om man river bort lite gamla.

Skicka en kommentar