5 oktober 2011

Närmat och Lingon

Hann  inte delta i Ekocentrias seminarium som gick av stapeln igår, vilket var lite synd då det handlade om  närmat. Föreläsare var bl.a Anya Hultberg från Madhus i Köpenhamn. Läser i dagens Hbl: " I Köpenhamn har politikerna gått in för att sluta centralisera köken". Madhuset har som uppdrag att utbilda kökspersonal i övergång till mer ekologisk och närproducerad mat. Irma Kärkkäinen vid Ekocentria berättar att kökspersonalen i Köpenhamn upplever att deras arbete är roligare, matens kvalitet bättre och därmed förbättras även livskvaliteten. I Finland befinner vi oss idag på samma nivå som Danmark ....för tjugo år sedan!
Övrigt:
Idag fick förskolebarnen gå till torget och köpa lingon. Som mellanmål hade vi sedan lingongröt. En hel del lingon hamnade i frysen och lite blev till sylt... Saperegrönsak denna vecka var kålrabbi. De äter kålrabbistavar lika bra som morots- eller gurkstavar! Kålrabbi är krispig och god!

Skulle ju inte blogga i Oktober, så här länge tog den pausen;). Det blir i vilket fall som helst lite färre blogginslag än normalt nu. Har fullt upp med diverse: festarrangemang, tidning som ska utkomma, konferans, resa...m.m. Däremellan borde man hinna umgås med sin familj, krafsa kaninerna bakom örat, fixa torpet i vinterskick och jobba på som vanligt mellan varven. Det senare lite mer utmanande än vanligt då ugnen sagt upp kontraktet...

1 kommentar:

Monica sa...

Jess!! Expert på plats och ugnen, med tjugofem år på nacken, fungerar som den ska igen=)! Levde några dagar i spänning... I morgon ska det bakas!

Skicka en kommentar