22 januari 2012

Valsöndag och Abborrburgare

Ja idag går vi då till val i Finland, då nästa president ska väljas. Efter att ha röstat kan man t.ex äta en hamburgare med nordisk smak...Ingredienser:
Rökta abborrar
Kokta ägg
Rödlök
Tomat
Röd ängssyra
Hemlagad majonnäs
Rågbröd

Majonnäs:
1 äggula
2 msk vittvinsvinäger
1 tsk senap
vitpeppar, en nypa
salt, en nypa
Matolja med mild, naturell smak ca. 2 1/2-3 dl

Plocka fram alla ingredienser till majonnäsen och låt dem få rumstemperatur. Vispa äggulan tillsammans med allt utom oljan. Häll sedan oljan i en tunn stråle, lite i taget under ständig vispning.

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Synd att det inte ÄNNU går att beställa mat per e-post med både lukt och smakkänslor inpackade för i så fall hade jag då gjort det nu. Du skulle ha fått sända minst 4 st burgare på raken... =).

-Spännande valvaka blir det, och jag som trodde att en av det gamla rävarna skulle gå till andra omgång, även om jag nu inte direkt är fans av honom, men det ser ut som att han inte hänger med till slutet den där Lipponen.
Nå, vi får ju ändå en i alla avseenden spännande kväll. Intressant värre. Glöm inte sända de där abborrarna hit fort som ...=)

Monica sa...

Nä men hallå där, var det inte du som talar varmt för närmat? Det skulle ju bli långresta abborrar! Håll till godo med er lutfisk o lax därborta så äter vi abborrar och inleder laksäsongen här=)=)!

Skicka en kommentar