8 april 2012

Gös, sparris och dinosaurieägg

I påskgräset bor inga kycklingar i år då familjens
 yngsta bjöd in sina dinosaurier på grönbete. 
Mat under påskhelgen.... ja det har blivit mycket gott.
Bl.a en trerätters:
Blini med rom och smetana
Råg- och nässelpanerad gösfilé, ångkokt potatis och kantarellsås (hittade ännu! kantareller i frysen) + sallad
Valfri efterrätt: Memma alternativt pasha (eller lite av båda=)

Råg- nässelpanerad gösfilé
Strö en blandning av rågmjöl, torkade nässlor (stöt smått i mortel innan),  lite salt och vitpeppar på ett fat. Vänd de "byxade" gösfiléerna i nässel-mjölblandningen o och stek sedan i smör, några minuter på vardera sida. (Vill man kan man dubbelpanera och vända dem i uppvispat ägg innan).
...och vad menas med "byxad"?
Jo vitfisk som t.ex gös eller abborre kan man enkelt göra helt benfria med att klippa bort benraden med ett par snitt. Kvar finns då en benfri "byxliknande" filé. 

I dag blev det lamm, sparris och diverse ugnsgrönsaker (rökt lamm denna gång). Många goda ägg har vi också ätit. "Helt vanliga" goda ekologiska hönsägg men också chokladsmakande...dinosaurieägg.



Sparrisen stektes uppträdda på cocktailpinnar (blötlägg pinnarna innan), serverades sedan med lite örtolja, riven ost och kallrökt lamm .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar