10 juni 2012

Fyllda rödbetor med chevre


Det händer att middagsideérna
"kläcks" i skissblocket...

...sedan bara att skrida till verket.

Fyllda rödbetor toppade med chevre
(4 pers.)
4 rödbetor
En stor näve krossad mandel (kan bytas ut mot valnötter, pinje, solrosfrön...)
En näve slätbladig persilja
några msk rypsolja

salt och peppar

Koka rödbetorna med skal på  i lättsaltat vatten.
Skär toppen av som ett lock, gröp ur dem. Mixa rödbetsinkråmet och "locken" med mandel,persiljan, oljan och salt& peppar. Lägg fyllningen i  de urgröpta"rödbetsskålarna". Gratinera i ugn med en skiva getost som lock tills getosten fått vacker färg. Garnera med en färsk persiljakvist.

Fyllda rotsaker är så gott! Rödbetan kan bytas ut mot rova, kålrot, rotselleri...Man kan variera dem med olika  fyllningar i det oändliga, pröva t.ex med lammfärsfyllning eller som här helt vegetariskt med goda örter och nötter eller toppa dem med knaprig bacon. Ät dem som en hel rätt eller som tillägg till annat.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Fyllda rödbetor... Vilken grej! Det har jag liksom aldrig ens tänkt på. Tack för tipset!

Monica sa...

Varsågod=)Jättegott var det. Pröva rovor också!

Skicka en kommentar