Semestermatminne. |
Stekta abborrfileér med nässelpotatis och smörstekta kantareller
Nässelpotatis: Koka potatisen (helst i ångkastrull). Förväll nässlorna. Pressa vätskan ur dem och mixa. Rör ner ett par msk smör och ett par msk rypsolja. Blanda ner två tsk pepparrot och en liten nypa salt. Slunga de nykota potatisen i nässelröran. Servera till fisken och kantarellerna. Ingen efterrätt åts efter denna smakernas måltid men kvällen avslutades sent omsider med ett enkelt kvällsmål som också hette duga. Hemlagad fil med en nykokt sylt av svartavinbär och blåbär. Några knäcke med kantarellrester. Man blir så bortskämd av goda råvaror då vi är där... man går en liten runda i skogen och kommer hem med delikatesser. "Fildelning" har pågått hela sommaren. Så praktiskt att laga själv.
Säger som Hiram: "Filbytta! Så enkelt och gott!" |
Tips! Så gör man fil.
Tips! Nu i bärtider, pröva laga syltblandningar. Blanda svarta vinbär med blåbär när ni kokar sylt eller gör en härlig "röd sylt" med röda vinbär, tranbär eller lingon och aronia. Det blir jättegott att blanda olika bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar