28 oktober 2012

Kvarnen, speltgröt och degterapi



Åkte igår med maken till kvarnen. Köpte mjöl, gryn och flingor till jobbet och passade på att köpa några påsar till hemmaköket också bl.a speltflingor till gröt, vete- och fullkornsmjöl. Ekologiskt och nymalt - det bästa!

Spelt (dinkel) gröt
1 l mjölk
ca.4 dl speltflingor
lite salt
Serveras med bär, t.ex blåbär.

Koka upp mjölken. Rör ner flingorna. Låt småkoka under lock. Rör om emellanåt. Salta lätt strax innan servering.
Jag brukar oftas använda mig av en "våningskastrull" med vattenbad underst. Då kan den badda på  medan man gör annat och man behöver inte vara rädd att det brinner i botten.

Några länktips
Mat och människor/ Degterapi
Skådebröd så in i norden! Nordiska mästerskap i skådebröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar