16 mars 2013

Sik med två såser


Stekt sik med kokt potatis och haricot verts
serverad med två såser: röd mojo och
champinjonsås med dragon.


Röd mojo och  en svampsås med champinjoner och dragon fick ingå i vår sikmiddag. På sönernas begäran mojo. Har tidigare länkat till ett recept i detta inlägg. Svampsåsen var ett infall jag fick efter att ha bläddrat lite i Niki Segnits bok Smaklexikon där hon skrev " Dragon ger en fräsch och gräsig aniston  till alla sorters svamp och delar deras förkärlek till grädde..." . O.k en svampsås med dragon skulle det också bli!

Svampsås med dragon: Fräs svampen med lite vitlök & olja. Tillsätt grädde och smaksätt med en "dutt" vittvin. Låt koka ihop något. Tillsätt några msk fintskuren färsk dragon. Salta, peppra avsmaka. Här tyckte jag såsen  ännu behövde lite sötma så jag rörde ännu ner nån tsk honnung. Jättegod!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar