Köttbullar med råstekt sparrispotatis och jordärtskocka. Kirskål på två sätt, friterad och förvälld. Saltade rönnbär. |
Vände trädgårdsland och hittade lite kvarglömda övervintrande sparrispotatisar som såg hur fina ut som helst! Sen några spadtag vid jordärtskockorna och visst, där fanns de! De som inte skördades i höstas. Gick ner till källarskafferiet och hittade rönnbär i salt, godaste"nordiska kaprisen"! (Tipset gavs i tv programmet Min morgon i höstas.)
Steker köttbullar och kokar även lite extra "vanlig" potatis så det säkert ska räcka till hungriga söner (maken på jobb) men de få sparrispotatisarna råsteks tillsammans med jordärtskockorna. Ett varv i trädgården igen och jag kommer in med en hög kirskålsskott. En del av dem friteras i olja. Sparrispotatisen och skockorna får lite citron, svartpeppar och salt över sig. Resten av kirskålen förväller jag snabbt. Köttbullarna efterstekts i ugn.
Sen läggs delikatesserna upp, vi går ut på gården i solskenet och äter. Det är första maj och primörpremiär.
Råstekt jordärskocka
Ett par nävar jordärtskocka
Oliv- eller rypsolja (eller smör om man så vill)
några msk citronsaft
salt
svartpeppar
Skala skockorna och hetta upp matfettet i stekpannna. Råstek, pressa över citron, salta, peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar