26 juli 2013

Gösmiddag





Trerätters på torpet i början av veckan. Med "favoriter i repris". Känns ibland som jag upprepar mig här i bloggen. Men det är typisk sommarmat för oss. Det ska vara enkelt men gott! Och gärna så mycket självodlat/-plockat/-fiskat som möjligt nu under sommarmånaderna. Denna gång hade dock vi inte fiskat själva så det blev köpt gös. Stekt gös med kantareller från skogen. Fick trava ganska länge omkring i skogen innan jag fick de nävar kantareller jag behövde till en sås. Det är knastertorrt i skogen och det skulle behövas några ordentliga regnskurar för att få fart på svampen! 

Potatisen: nya sorten Anna-Belle är verkligen god! Kokt rova hade vi också till. Förrätt blev sallad& bröd, på tallriken olja&vinäger att doppa brödet i. Salladen pryddes med lite ringebloms kronblad och gurkört Ja och så en chokladig-gräddig-kaloribomb till efterrätt - mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar