10 oktober 2013

Cook and chill - är det det vi vill?


Centralisering, kostnadseffektivitet och personalnedskärning

är ord som rimmar illa med kvalitet, smak och nära.
 Det är också ord som rimmar illa med yrkesstolthet och ork i arbetslivet.

Det handlar än en gång om skolmat, om planerat jättekomplex. Mat som  fabriksmässigt ska lagas långt från matgästen av människor som borde ha mer inspirerande jobb, som borde få ta mer ansvar och få friare händer. Kockar som borde möta matgästen. Människor som kunde skapa bättre måltider. Måltider med kvalitet, med smak och dofter nära gästen. Men se det passar inte industrin, för deras produkter är ypperliga för just cook and chill - och offentlig måltid är stor business.

Ställer frågan: Finland, Cook and chill - är det det vi vill?




Funderar över matpolitiken på lokalt plan och läser om storsatsning på offentlig måltid på annat håll, om andra tankar i ett annat land. Sverige.

-Hur tänker de på Gotland? 

... och helt i en klass för sig är förstås Carolas eko 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar