19 oktober 2013

Mysiga höstlovsdagar!


Det krävdes ylletröjor, långkalsonger, raggsockor, varmt te, eld i kakelugnarna och kroppsarbete för att hålla värmen uppe. +11 grader varmt inomhus då vi kom. Temperaturen hade stigit till +14 grader någon timma senare då vi åt middag. Så det var lite kallt om nosen. Men ändå så mysigt att tillbringa tid vid torpet denna årstid. Fullmånen lyste klart på kvällen så vi kunde underhålla oss med att spionera på mårdhunden som glufsade i sig sista resterna av fallfrukt i trädgården. Fint också att vakna på morgonen och se trädgården i vinterskrud. De snöade en knapp halvtimme men snön hann smälta innan vi åkte hem. En liten korg trattkantareller kom med hem i bagaget.


Vad vi åt: 
Krämig trattkantarellpasta toppat med renkött (hm, hur var det med köttfri oktober? -nja, lite kött har det trots allt ändå blivit.) Sallad med isbergssallad, ruccola, tomat, gurka, avokado och fetaost Dressing: En "Rypsolja-sesamolja-vinäger-lime-vitlök-chili-lite salt&socker variant" att doppa batong bitar i eller ringla över salladen
Efterrätt: ja det fick bli en rulltårtarest

Nu en havtorns-cheesecake i ugnen, kalasdax i huset imorgon, så vi väntar gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar