23 mars 2014

Gastro Helsinki 2014/ Bland kaffemästare, rödbetor och skolmat


 Paul Svensson på Gastro.

Den svenske kocken Paul Svensson som om en månad ska gästkocka på Kai Kallios restaurang Bistro Sinne i Borgå bjöd på smakprover under mässan. Rödbetskakan med karamelliserade rödbetor och en glass på färskost var fräsch och riktigt god! Men "Blomkål på tre sätt" var tyvärr  för salt i mitt tycke. Tycker det är synd om saltsmaken blir den dominerande då ändå blomkålen i sig har sin alldeles egna goda smak. 


Rödbeta i huvudrollen. Gott!!!Cup tasting -  SM 2014

Följde också med finska mästerskapet i kaffesmakning, "Cup Tasting - 2014". Och vinnaren Panu Reinikainen verkade minst lika överaskad som publiken då det visade sig att han hade alla rätt! Kan tilläggas att han till vardags jobbar som kock och visste inte förrän kvällen innan att han skulle ställa upp i tävlingen då han ersatte en som fått förhinder.

...and the winner is....

På fredagen utsågs  även Årets bästa skolkök i Finland. Vinnare i år blev Söderkulla skola i Sibbo. Vinnarlaget hade lagat morotssoppa med råg- och havresemla, broilerklubbor med klyftpotatis och en vegetarisk risotto. Broilerrätten med klyftpotatisen och soppan med det nybakta brödet såg riktigt gott ut! Vad grönsaksrisotton innehöll blev jag inte på det klara med. Quorn? Eller tofu? Skulle då hellre ha använt svamp eller bönor och goda grönsaker. (Har svårt att förstå mig på Quorn...)  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar