Hann nästan smälta bort i
sommarvärmen medan jag gick
efter kameran...
|
Denna sommar kommer jag att minnas som sommaren som doftade gran. Nästan lite för intensiv och dominerande doft då man har den i näsan nästan oavbrutet då vi är på torpet. Skogsavverkningen fortsätter och det tjocka lager granris som nu täcker stora ytor doftar starkt.
Granskottssirap och granskottssaft lagades tidigare i år. Nu fick granskotten ge smak i en sorbet. En sorbet som smakar sommar. Lagade med ca. 20% sockerlag, resten utspädd saft + lime. Man kan smaka sig fram så det inte blir för sött eller för koncentrerad smak. Hela smultron både i sorbeten och som garnityr. Krydda med kronblad av vresros och timjan. Lägg blandningen i frysen ca. 2 timmar, ta ut och rör om med en gaffel minst ett par- tre gånger under infrysningen. Syrligt och svalkande t.ex efter grillmat.
Granskottssirap och granskottssaft lagades tidigare i år. Nu fick granskotten ge smak i en sorbet. En sorbet som smakar sommar. Lagade med ca. 20% sockerlag, resten utspädd saft + lime. Man kan smaka sig fram så det inte blir för sött eller för koncentrerad smak. Hela smultron både i sorbeten och som garnityr. Krydda med kronblad av vresros och timjan. Lägg blandningen i frysen ca. 2 timmar, ta ut och rör om med en gaffel minst ett par- tre gånger under infrysningen. Syrligt och svalkande t.ex efter grillmat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar