17 juli 2014

Sorbet som smakar skog och sommar!


Hann nästan smälta bort i
 sommarvärmen medan jag gick
efter kameran...

Denna sommar kommer jag att minnas som sommaren som doftade gran. Nästan lite för intensiv och dominerande doft då man har den i näsan nästan oavbrutet då vi är på torpet. Skogsavverkningen fortsätter och det tjocka lager granris som nu täcker stora ytor doftar starkt.

Granskottssirap och granskottssaft lagades tidigare i år. Nu fick granskotten ge smak  i en sorbet. En sorbet som smakar sommar. Lagade med ca. 20% sockerlag, resten utspädd saft + lime. Man kan smaka sig fram så det inte blir för sött eller för koncentrerad smak. Hela smultron både i sorbeten och som garnityr. Krydda med kronblad av vresros och timjan.  Lägg blandningen i frysen ca. 2 timmar, ta ut och rör om med en gaffel minst ett par- tre gånger under infrysningen. Syrligt och svalkande t.ex efter grillmat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar