11 november 2014

Ljus i november, Tack för maten och Jamie OliverEn lång dag idag. Först jobb och sen möte med "Tack för maten" i ett novembermörkt Helsingfors. I går kväll var det minst lika mörkt ute men då hade dagis en fin lyktfest på kvällen som hämtade ljus och värme. Spännande för de små att vandra runt på gården i mörkret med sina fina lyktor i den ena handen och stadigt grepp om pappas eller mammas hand i den andra. Lyktfest i november är  en av våra mest stämningsfulla traditioner.

Är imponerad av Ann-Louise och Sofias jobb med Tack för maten. Titta in i deras blogg och låt er inspireras! Är också imponerad av det jag läser om Jamie Oliver och gänget kring honom som jobbar hårt för bättre mat.

"It´s a child´s human right to have good food and a food education"

Jamie Oliver

Och avslutar kvällen med "den där  avokadopastan".2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Hälsningar från Oslo, by the way, träffade Jamie förra veckan på WHO:s gastro konferens, nästa år i april startar vi en europeisk måltidsorganisation vars mål är att förbättra folks medvetenhet i måltidsfrågor rörande sundhet, friskhet och välbefinnande. Några stora namn är bland annat Jamie, Ferran Adria och hör och häpnad Gordon Ramsey har vi fått med i gemet. De blir våra Gastro-ambassadörer.

Monica sa...

Fint!

Skicka en kommentar