20 december 2014

Fröknäcke med vildörter




1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrö
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk salt

1/2 dl ryps eller majsolja
varmt vatten

Koka upp vattnen. Mät upp alla torra ingredienser och blanda dem i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör om till en lös gröt. Bre ut smeten riktigt tunnt på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda  i 150 graders ugn ca.60 minuter. När det är gyllenbrunt och hårt på ytan när det är klart.

(Skär i raka bitar medan det ännu är lite varmt eller vänta tills det kallnar och blir hårdare och bryt i oregelbundnare bitar.)

Jag fick ett receptet av en jobbkompis men bakade dubbel sats (nästan två plåtar). Bytte ut mandelmjölet mot speltmjöl, smaksatte med vildörtsalt och torkad nässla för att få dem lite "vildare" i smaken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar