|
| |
|
|
Hasselbacksrödbeta med salvia
Salvia och rödbeta är en fin kombination. Ta en fullkornsskorpa eller ett knäckebröd. Skär några blad salvia smått. En klick smör och en nypa flingsalt. Smula skorpan/knäckebrödsbiten (t.ex med en mortel) Rör salvian, smöret och saltet med smulorna. Rödbetorna skärs på hasselbacksvis med många snitt nästan igenom, men ändå så de håller ihop. Lägg rödbetorna i het ugn med lite olja 30-40 minuter (lite beroende på rödbetornas storlek). När ca.8-10 min. återstår av tiden klicka salviasmöret på betorna och strö lite fint riven parmesan över. Servera som så eller som tillbehör till något annat. Här med lax, potatis och cremé fraice.
Ett recept på tomatsoppa
Ett recept på creme bruleé
Fler rödbetstips hittas under etiketten: Rödbeta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar