Det var den sommaren... |
Höstdagar och höstsysslor. Tog upp den sista potatisen och grävde upp dahliaknölarna för vinterförvar. Senaste frost tog trädgårdens sista blommor så nu har höstkänslan infunnit sig i en blomfattig trädgård. Asken som fäller alla sina blad till vintern står helt utan löv nu. Grönkålen tål frosten bra så den kommer vara fin ännu länge.
Grönkålspaj med soltorkade tomater
botten:
150 g halvmjukt smör
3 dl mjöl (blandning vetemjöl och speltsikt)
1-2 msk vatten
1 nypa salt
Arbeta raskt ihop ingredienserna. Låt stå i kylskåp en stund.
Arbeta raskt ihop ingredienserna. Låt stå i kylskåp en stund.
fyllning:
1 liter fint strimlad grönkål
3 ägg
2 1/2 -3 dl mjölk (eller gräddmjölk)
ca.1 dl riven ost av valfri sort. (kan även bytas ut mot Aura, blåmögelost)
några soltorkade tomater skurna i mindre bitar
peppar
(sältan från tomaterna och osten brukar räcka så inget extra salt behövs) Förgrädda bottnen ca. 8 min innan fyllningen hälls på. Grädda sedan ca.35 minuter i varm ugn. Rosta lite nötter eller solrosfrön och strö över pajen innan den ska ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar