9 februari 2018

Om plast och om pytt och om en Tesla i rymden...här håller man på med att försöka leva mer minimalistiskt, drar ner på shoppandet, försöker minnas ta med sig tygkassen när man ska handla, sorterar  plast och lagar mat på rester från igår. Allt för att inte i överkant utnyttja naturresurser och för att jorden ska vara en dräglig plats att bo på även för kommande generationer.

Så skjuts det upp en Tesla i rymden,  länder lägger ner oändligt massa pengar på t.ex. vapenindustri och försöker överträffa varandra med ditt och datt. Dessutom vill en "typ klädd i Angry birdrött" (och tydligen även andra) satsa stort på ett svindyrt tunnelbygge mellan Helsingfors och Tallin. En tunnel dubbelt längre än den under engelska kanalen. Miljötänket, var blev det?

Tillbaka till Teslan. Är det där Teslaförsöket ändå början till nåt nytt? Problemavfall, kunde det inkapslas och likt Teslan skickas iväg till nån omloppsbana? Men om det går fel? Hm...

På tv i veckan, i programmet "Efter nio", ett intressant inslag om en kommande dokumentär. En film som handlar om en ursprungsbefolkning. Dokumentärfilmaren Alexandre Dereims var i studion och berättade om Jerewafolket (Googla "We are Humanity"). Människor som kunde förklara för oss att vi är inne på fel spår gällande mycket.

Nå, här på hemmaplan... plastförpackningen åkte i rätt kärl och potatisen från i går blev pytt. Alltid nåt för jorden och miljön. Eller bara en stark tro på att såna småsaker gör skillnad? Hur som helst en god pytt!

Potatis-fänkålspytt med Ruska
 (ca. 2-3 port.)

3-4 kokta potatisar/pers
1 medelstor röd lök
1-2 dl strimlad fänkål
1-2 msk kapris
svartpeppar
vildört-svampsalt 
ruska ost
(Hade en egen mix vildört-svampsalt: blandnig av torkad nässla, duntrav, svarttrumpetsvamp och flingsalt)

Fräs löken. Tillsätt potatisen och fänkålen. Stek och krydda. Toppa portionerna med snabbt uppstekt Ruskaost (Kolaton Ruska), får du inte tag på den smula då istället t.ex fetaost eller grynost över.


(Ps. Detta var ett icke sponsorerat inlägg trots några varumärken slank med...)


Trevligt veckoslut! 
Själv har jag en ledig fredag 👍
Vilket betyder...utloggning och städdag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar