29 juni 2011

Matmekka

"Vad du väljer att lägga på tallriken förändrar världen mer än alla andra val du gör."
 Carola Magnusson








Stockholm: Etnografiska museét, Matmekka 28.6 2011. Bilderna får tala för sig. Det var färger och SMAK i maten! Bytte några ord med Carola Magnusson själv. Och fick boken Carolas Ekosöta signerad.

26 juni 2011

Torpdagar

...med midsommarmat

...fler mörtexperiment (gravad mört+smetana+dill+
gräslök+vitpeppar- röra i en ihopvikt nässelplätt)

Mer granskottsirap på kommande...

Makaonerna hade sökt sig ner till ängen.
Och poserade snällt.

Vandring med "Snusmumriken".

22 juni 2011

Skomakarlax


Här ett recept på skomakarlax från Pellinge:

600 gram strömmingsfileér
1/2 dl grovt salt
Varva salt och fileér och låt stå i kylskåp till följande dag.

Lag:
1 dl ättika
3 dl vatten
1/2 dl socker
koka upp, låt svalna 

en morot
en rödlök
1 tsk kryddpeppar

varva rullade avrunna strömmingsfileér med skivad morot och lök samt pepparkornen. Slå lagen över. Låt stå svalt, servera med nypotatis. 

Trevlig midsommar!

21 juni 2011

Pyttipanna... eller så inte

Har ni hört Sås&Kopps låt Pyttipanna? Hittas på You tube.

 Middagsmat idag blev dock inte pyttipanna utan rotsaker på en plåt lite rypsolja över och örtkryddor, några korvar och lite getost + en enkel sallad. Rotsakerna: batat, rödbeta och palsternacka var i ugnen först ca. 25 min sen lade vi med osten och korven och lät allt gå i ugnen ytterligare 10 min. Enkelt, snabblagat och gott...