30 maj 2010

Putte, olja och superfood

Försöket med att attackera grannkatten med vattenpistol har tydligen gett resutat! Ingen "Putte" har setts till på holktaket på ett par dagar nu, så pilfinkarna har fått lugn och ro i sitt bo!
Försöket att täppa till oljeflödet i Mexikanska golfen har dessvärre misslyckats...

 Läser i senaste Luomulehti (aprilnummret) att man tydligen inte blir en Superman/kvinna av Superfood om någon trodde det. Man kan helt enkelt få för mycket av det goda, vilket leder till obalans i kroppen. Citerar: så fram med ordboken ni som inte behärskar språket;)
"Elimistön tasapaino voi järkkyä liiallisista antioksidanteista, kun niiden niin sanotun pahan vastapari, pro-oksidanttien määrä kehossa vähenee. Tämä tasapainon menetys aiheuttaisi vanhenevissa ihmisissä hengitysvaikeuksia, joka puolestaan vähentään mahdollisuuksia terveellisen liikuntaan..."
Lähde: Daily Mail, UK, http://www.dailymail.co.uk/news/,28.1.201

Lagom är alltså bäst! Och lagom är enligt Daily Mail t.ex. en liten skål blåbär, jougurt några portioner, en liten portion broccoli ...Superfood är egentligen ingenting "nytt" alls, bara ett trick att få folk att köpa produkter. Lägg ordet super framför något och det säljer bättre. Men har vi inte alltid vetat att våra bär i vår skog är hälsosamma? Och behöver vi verkligen Chiafrön, Grönt te eller Goji från andra sidan jordklotet? Odla lite mynta eller laga te av vinbärsblad här hemma istället och ut och plocka blåbär... men erkänner visst har jag också vissa långväga i skåpen och vissa produkter som kaffe och sånt kan man ju inte överge...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar