30 september 2010

Dag med guldkant



På agendan idag!


Menu:
Förrätt:
små smakbitar från ett dignande skördebord. Bl.a de grönsaker och rotsaker barnen fått smaka på i samband med "Sapere".  

Varmrätt: Skördesoppa (puresoppa) med kålrabbi, morot, svartrot, lök, lite fänkål
potatis, grädde och örter. 

 Efterrätt: Äppelkaka med vaniljglass. 


2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Härligt att skåda, och säkerligen ännu härligare att få smaka alla dessa godsaker, det värmer mitt hjärta att se denna entusiasm för barn och ditt engagemang för Sapere. Detta är guld värt. Ps: tusen och åter tusen gånger tack för det tjocka brevet jag fick av dig, värdefulla saker och så en värdefull kokbok där med också, nu har jag någonting nytt att tillföra mitt bibliotek. Tusen gånger tack, jag vet inte hur jag skall kunna ersätta detta på ett perfekt sätt, jag kommer inte på någon annan metod en att inbjuda dig och det dina till en gastronomisk njutning här i Norge vid något tillfälle, du får nog nu bara se till att få en ledig stund någon gång och ta en tur till Oslo-Hakadal. tex på en mors vila dag, det brukar frugans syster alltid en gång i året syssla med och då våldsgästar hon oss.... eller rättare sagt vi tvingar henne till det. Du har en stående inbjudan du nu också.

MoWe sa...

Tack, den inbjudan ska jag lägga bakom örat. Min man har en stående inbjudan till en kille i Mongoliet också, en fågelskådare han träffade i Israel för något år sedan. Så snart ska vi börja resa runt och våldgästa folk;). Du fick mig nyfiken på Sapere, så tack så väldigt mycket för det. Skördefest har varit årligen återkommande, men i år kändes den ännu mer betydelsefull. Det är just så här barn ska lära sig njuta av mat! Vi njöt alla.

Skicka en kommentar