24 oktober 2010

Gösrullader med paprikasås

Mixa en halv röd paprika, en halv gul paprika, en bit purjo,
 en vitlöksklyfta, lite olivolja, salt och vitpeppar. Massan
 breds på gösfileérna som är delade på hälft på längden.
Stick en tandpetare rakt igenom 

Stek några minuter på vardera sidan.

Servera med en paprikasås och kokt potatis, 
dekorera med dill.
Såsen blev ett hopkok av stundens inlevelse... Först en vanlig bottenredning, lite smör och mjöl. Spädde med lite buljong och en skvätt grädde. I med "resterna" av paprikamassan som jag lagt mellan rulladerna. Samt lite extra vitlök. Uppkok, avsmakning. Nån syra...vittvin? Nej det blev iställetnågra stänk av havtornssaften som jag fick ögonen på i kylen. Lite mer salt, en nypa socker. Resultat:gott!...och till efterrätt lite kvarbliven Sacherkaka=) 

2 kommentarer:

Anna sa...

Mmm det låter gott! Det låter helt underbart med er strandremsa! Jordfräsen är så oerhört bra, som en liten traktor, det underlättar något enormt. Jorden blir som pulvriserad... Jag är så glad att mina svärföräldrar gillar maskiner, för då kan vi få låna ;-) Kram Anna

MoWe sa...

Ja om vi inte köper så hyr eller lånar vi en fräs i vår. Skulle vilja förstora potatislandet rejält. Vi har så kompakt lerjord så det är jobbigt att vända bara med spade.Större potatisland, slyröjning och "renovering" av strandäng är nu inplanerat till nästa vår. Och så får man hoppas att energin infinner sig;)

Skicka en kommentar