15 oktober 2010

Innovativa plättar

...ja egentligen var jag i färd med att steka helt vanliga plättar till efterrätt. Fredagen till ära. Så faller burken, utan lock! med torkad rosmarin ner från hyllan, rakt i plättsmeten...

Fiskade upp det mesta men måste medges att det blev ganska intressanta plättar ikväll. Alla åt med god min. Rosmarinplättar. Godare med lingonsylt än jordgubbssylt...Inte var det så tokigt inte;) Funderade redan om man borde göra om det. Rosmarin Crepes med någon god röra...och tur i oturen att det inte var pepparburken.

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Det flesta goda rätterna och måltiderna har faktiskt uppkommit av misstag eller av helt oförutsägbara händelser. Rosmarin plättar är väl inte alls så dumt. Du kan ju vidareutveckla dem till som du nämner, en slags creps, röran kunde exempelvis vara strimlat lammkött med lite mosad kålrot och en getost av något slag riven över toppen. Ge dig inte, den där olyckshändelsen kan vara upptakten till en gastronomisk läckerhet.

MoWe sa...

Jo jag ska vidareutveckla min upptäckt;) Det lät som ett gott förslag du gav.
Kryddor i plättsmet... man kunde ju även laga "dill-crepes" med räkstuvning. Basilikaplättar med färska jordgubbar...
Kardemumma brukar jag ibland ha med i pannkakssmeten. Gotlandspannkakan med saffran är ju också väldigt gott.

Skicka en kommentar