10-12 medelstora potatisar, 400-500 gram strömmingsfileér, salt, en finhackad gul lök, vitpeppar. 1-2 ägg, ca.4 dl mjölk (alternativ lämna bort äggen och använd grädd-mjölk blandning.) |
Och om man så önskar ännu några strimlor bacon på ytan... |
Stänk över lite ättiksvatten och ät! |
Det här är en klassisk strömmingsrätt jag är uppvuxen med. Gillade den kanske inte riktigt så bra som barn men är glad idag att mamma envist serverade den med jämna mellanrum. Kanske det var efter 15-20 gången jag plötsligt fick för mig att det är ju GOTT! Yngsta barnet tycker väl inte heller just nu att det är en favoriträtt, han satt och sorterade bort fisken i en liten hög, åt upp potatisen och baconet. Gjorde ingen större notis om det. Plötsligt satt han där och petade i sig strömmingen i små små portioner. Slutade med att tallriken var tom=).
2 kommentarer:
Hej , Jag är också uppvuxen med denna strömmingslåda, mor min kommer från Finland,,,, Just nu har jag en sådan låda i ugn och puttrar,,, min man bara älskar den strömmingslådan,,, har även rårivna morötter till.... Ha en trevlig fredag,,, Hälsningar Irja W
Såg först nu din kommentar! Ja strömmingslåda är gott och en bra vardagsmat. H. Monica
Skicka en kommentar