17 november 2010

Strömmingslåda

10-12 medelstora potatisar, 
400-500 gram strömmingsfileér,
salt, en finhackad gul lök, vitpeppar.
1-2 ägg, ca.4 dl mjölk
 (alternativ lämna bort äggen och
 använd grädd-mjölk blandning.)
Och om man så önskar ännu några strimlor
 bacon på ytan...


Stänk över lite ättiksvatten och ät!
Det här är en klassisk strömmingsrätt jag är uppvuxen med.  Gillade den kanske inte riktigt så bra som barn men är glad idag att mamma envist serverade den med jämna mellanrum. Kanske det var efter 15-20 gången jag plötsligt fick för mig att det är ju GOTT! Yngsta barnet tycker väl inte heller just nu att det är en favoriträtt, han satt och sorterade bort fisken i en liten hög, åt upp potatisen och baconet. Gjorde ingen större notis om det. Plötsligt satt han där och petade i sig strömmingen i små små portioner. Slutade med att tallriken var tom=).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar