5 december 2010

Lucka 5 - Hjortrondröm



Dessert-tips!

När vi var i Egypten i våras åt vi många goda efterrätter med kokos i. Kokos är inte närmat, men ibland måste man bara frångå sina principer om närodlat, speciellt då denna kombination är alldeles underbar. En kombination där "Egyptensmak" möter det nordiska guldet, hjortronen. Plättarna gjordes på kokosmjölk (bytte alltså ut mjölken i ett vanlgt plättrecept mot kokosmjölk, lade i något mindre mängd mjöl än vanligt) Sedan lagade jag en sockerlag med rårörsocker ("indiansocker") som jag smaksatte med stjärnanis och kanel.

Lagen: en volymdel rårörsocker + en volymdel vatten kokas ihop tills det tjocknar och blir sirapsaktig i konsistensen. Låt ett par stjärnanisar och en kanelstång koka med.
Fyllde plättarna med hjortron. De syrliga hjortonen tillsammans med kokosplätten och sockerlagen = mumsfilibabba!!! Strödde lite kokosflingor över.

2 kommentarer:

Nina (Flo) sa...

Låter gott!! Ska testa nån dag.

M sa...

Smeten blev rätt tjock, man kan istället lägga hälften kokosmjölk hälften lättmjölk eller en skvätt mineralvatten i så blir det lite tunnare crepes...om man vill ha dem tunnare alltså;)

Skicka en kommentar