på tallriken. Idag blev det lite "antipasti" till lunch. Svartkorv med lingonsylt, ruccola och vitlöksmarinerade gröna oliver.Gott! (Tycker åtminstone tre av fyra i familjen).
Mustamakkara eller svartkorv (blodkorv) är en specialitet från Tammerfors som
härstammar ända från 1500-talet.
4 kommentarer:
Tjenare MoWe! Blodkorven ja, som du redan kanske vet så är jag mer en lovligt förtjust i gamla anrika rätter och deras ursprung, var de har sina rötter, kan du möjligen säga om det finns någon bra historia eller ursprungsberättelse om den här korven, skulle varit intressant att i så fall få höra den.
Vet inget alls om Tammerforskorvens historia...kan ju alltid försöka hitta något. Att de är stolta över "sin korv" går inte att ta miste på, fanns t.om på frukostbordet vid senaste besök i staden;)
Ser härligt ut! Jag gillar också dylika "möten".
Hos Berlusconi hade det knappast gått hem;) Såg skymten av dig på Tv föresten! Friskt vågat...utmaningar ska man ta!
Skicka en kommentar