6 maj 2011

Nordisk trerätters



Stekt sparris med rödbetschips, nässelsmör, 
parmesan och solrosfrön

Ugnsröding med pepparrots-grönsaksfyllning 
och duchesspotatis 

Chokladkaka med nypon 

Fredagskvällens meny. Det fick bli fisk igen. Hade tänkt laga gös Walewska men mannen hade istället för gös köpt en röding. Fyllde den med diverse "rester" jag hittade vid kylskåpsstädningen. Bl.a lite broccoli, morot, purjo och en pepparrotsost. Mosen även den en "rest" fick bli duchess. Några äggulor i mosen och sen spritspåsen fram. Som efterrätt blev det kaka. Det fanns nämligen kvar några bitar chokladkaka från tidigare i veckan (se tidigare inlägg)

(När jag lagade förrätten funderade jag på färger. Finns det någon vackrare kombination än rödbetsröd och sparrisgrön tillsammans?) 

Trevligt veckoslut! 

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

En måltid som vem som helst blir avundsjuk på. Kommer det inte dofter med på köpet när man surfar här...=). Ha en fin kväll.

M sa...

Kallade den "Nordisk trerätters" men sparrisen och parmesanen i förrätten var visserligen från Italien, men snart får man tag i inhemsk sparris och osten kan ju bytas ut mot någon inhemsk.

Ja om man ännu kunde få fram dofterna så här i bloggosfären skulle det vara perfekt. Men avundsjuk behöver man inte bli, man kan ju apa efter=)

Skicka en kommentar