3 juni 2011

Fyra rätter





Skärgårdslimppa med örtsmetana och medwurst på salladsbädd

Stekt sik med kokt potatis och en vittvinssås 

Blåmögelost med morot-havtornssalsa och valnötter

Ellen Svinhufvudskaka med  krusbärssorbet 


Morot-havtorns"salsan" (eller vad man ska kalla den?) var ett experiment. Kokade en lag på havtornssaft och rårörsocker, lät små morotstärningar koka med samt en kanelstång, en bit färsk ingefära och några nejlikor. Tänkte att pepparkaka brukar ju smaka gott med mögelost så därför pepparkakskryddor. Morot och havtorn är typiska nordiska råvaror.
Ellen Svinhufvudkakan fick göra sällskap med en syrlig krusbärssorbet. Hade säkert blivit gott med rabarber också. Men hittade ännu krusbär i frysen som borde användas bort. Kakan är så söt och mäktig så den syrliga krusbärsmaken passade utmärkt till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar