21 juli 2011

Sapere!


Planerar och funderar över klubbverksamhet. Ideér börjar mogna. Egentligen har jag inte själv så mycket tid över för klubbverksamhet men vad jag vill är att få "bollar i rullning". Snöbollseffekter. Försöker dra igång klubbverksamhet som andra kanske sedan kan ta över. Idag ett planeringsmöte hemma hos oss, några stycken. Mikael Jern skrev en kolum i Huvfvudstadsbladet för någon vecka sedan om hur man borde låta barnen erövra köket. Citerar:

"Det handlar rätt mycket om att få igång en attitydförändring. Samtidigt som vi fått allt noggrannare kostråd om vilken den optimala sammansättningen på våra måltider skall vara har vi tappat en del av känslan kring maten. Matlagning och samvaro kunde lyftas upp igen. Vi kunde lära barnen att mat inte handlar så mycket om kalorier utan om entusiasm för mat och att göra andra människor glada med vår matlagning".

 Det är just den där entusiasmen och matglädjen jag hoppas klubbarna kan sprida. Sapere - smakskola, med experiment och undersökningar, lite pyssel och förstås lite matlagning/mellanmål kommer att ingå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar